Brouwhuis Park

 

meest recente ontwikkelingen (positief!) onderin deze tekst

Mijn naam is Perry Vermeulen, direct omwonende van wijkpark Brouwhuis. Ik ben zeer ontevreden over het maaibeleid (zie foto 1, verloedering park en recreëren niet meer mogelijk) en over het gebrek aan speel- en sportvoorzieningen. Ik zit sinds de herfst van 2021 in de klankbordgroep met hierin wijkgenoten en ambtenaren. Meedenken over het park, was het idee.

Ik fietste in juni 2022 heel Helmond door en trof in iedere wijk jaloersmakende situaties aan. Waarom bij ons dit afschuwelijke knollenveld? Ik fotografeerde meer dan honderd plekken en kwam met een uitgebreide pdf voor de gemeente Helmond. Ik word hier in gesteund door alle gezinnen in mijn directe omgeving, denk aan circa 100 adressen met wie ik in contact ben.

Hier is de pdf te downloaden, mijn onderzoek: ons wijkpark, wat we niet willen en wat we wel willen. Een protest over het beheer (maaibeleid) en het gebrek aan speel- en sportvoorzieningen. Op 30 juni 2022 de pdf gedeeld met gemeente Helmond, tot dusver nog geen inhoudelijke reactie (alleen een korte reactie, tien minuten na verzending pdf).

Inmiddels al een heleboel handtekeningen ontvangen na het delen van deze powerpoint. Zie foto 2 (bewust vaag gemaakt).

Op 7 juli met de gemeente gedeeld dat omwonenden massaal handtekeningen hebben gedeeld. Ook nog een compromis gemaild waarin de hele omgeving zich kan vinden, zie ook hieronder, foto 3. Maai die driehoog desnoods ecologisch, merk de rest aan als gazon. Naast de directe omgeving van al het water en eventueel een overhoek hier en daar. Zelfs als we het zo doen, zijn we nog een stuk ecologischer dan alle andere parken in de wijken van Helmond.

Geen reactie. Op 15 juli nog aanvullende handtekeningen gedeeld. Geen reactie.

Nu eerst de zomer in. Daarna zetten we door, want we geven niet op.

27/09/2022 – Nog steeds geen reactie van de gemeente

Eind september – een bericht van mij in wijkkrant de Corridor, zie onderin deze pagina (foto 4).

30/09/2022 – Een telefoontje. We krijgen snel een mail met info, wordt gezegd. We zullen er blij van worden, wordt beloofd.

04/10/2022 – Artikel in de krant. We zijn er als klankbordgroep niet vooraf van op de hoogte gesteld.

12/10/2022 – Gesprek op het gemeentehuis met projectleider en wethouder. Maaibeleid herzien; goed nieuws. Zie foto 5 hieronder; lichtgroen wordt weer als gazon aangemerkt. Nu inventariseren welke wensen er zijn voor speel- en sportvoorzieningen. Bijeenkomst in het park op 20/10 van 16:30 tot 18:00 uur, veld aan de Rupelstraat. Kom langs allemaal; je bent op tijd thuis voor PSV 🙂

25/12/2022 – Op 20 oktober is het druk in het wijkpark. De gemeente heeft het allemaal goed verzorgd: tenten met informatie over onder meer hondenuitlaatplekken, gescheiden wandel- en fietspaden, de ecologische verbindingszone en de speel- en sportvoorzieningen. Er is een frietkramen, er zijn journalisten, er lopen twee raadsleden rond én de wethouder spreekt met inwoners. Kinderen laten weten wat ze graag terugzien als het gaat om die speeltoestellen en sportveldjes. Hondenbezitters laten van zich horen. Er wordt veel info opgehaald. Het ED publiceert er een goed artikel over in de krant van 21 oktober (zie foto 6 hieronder).