Brouwhuis Park

 

Mijn naam is Perry Vermeulen, direct omwonende van wijkpark Brouwhuis. Ik ben zeer ontevreden over het maaibeleid (zie foto 1, verloedering park en recreƫren niet meer mogelijk) en over het gebrek aan speel- en sportvoorzieningen. Ik zit sinds de herfst van 2021 in de klankbordgroep met hierin wijkgenoten en ambtenaren. Meedenken over het park, was het idee.

Ik fietste in juni 2022 heel Helmond door en trof in iedere wijk jaloersmakende situaties aan. Waarom bij ons dit afschuwelijke knollenveld? Ik fotografeerde meer dan honderd plekken en kwam met een uitgebreide pdf voor de gemeente Helmond. Ik word hier in gesteund door alle gezinnen in mijn directe omgeving, denk aan circa 100 adressen met wie ik in contact ben.

Hier is de pdf te downloaden: ons wijkpark, wat we niet willen en wat we wel willen. Een protest over het beheer (maaibeleid) en het gebrek aan speel- en sportvoorzieningen. Op 30 juni 2022 de pdf gedeeld met gemeente Helmond, tot dusver nog geen inhoudelijke reactie (alleen een korte reactie, tien minuten na verzending pdf).

Inmiddels al een heleboel handtekeningen ontvangen na het delen van deze powerpoint. Zie foto 2 (bewust vaag gemaakt).

Op 7 juli met de gemeente gedeeld dat omwonenden massaal handtekeningen hebben gedeeld. Ook nog een compromis gemaild waarin de hele omgeving zich kan vinden, zie ook hieronder, foto 3. Maai die driehoog desnoods ecologisch, merk de rest aan als gazon. Naast de directe omgeving van al het water en eventueel een overhoek hier en daar. Zelfs als we het zo doen, zijn we nog een stuk ecologischer dan alle andere parken in de wijken van Helmond.

Geen reactie. Op 15 juli nog aanvullende handtekeningen gedeeld. Geen reactie.

Nu eerst de zomer in. Daarna zetten we door, want we geven niet op.