Lezingen

Ik geef al sinds 2008 lezingen over de moord op John F. Kennedy. Hieronder zie je linksboven mijn eerste, in een boekhandel in Eindhoven, na de publicatie van mijn eerste boek. De meest recente was in februari 2020. Daar krijg je energie van!

  • Interactief: vragen, opmerkingen, verwondering: deel met de zaal!
  • Met veel prachtig audio- en videomateriaal en onthullende documenten uit diverse archieven.
  • Bevlogen en enthousiast, dat kenmerkt mij. Anderhalf tot twee uur: het vliegt voorbij.

Waarover ik het heb met mijn publiek?

  • Mijn fascinatie voor de zaak; ik neem je mee terug naar het onderzoek voor de twee boeken
  • Mijn (journalistieke) Kennedy-avonturen in steden als Dallas, New Orleans en Boston
  • De (totaal verschillende) levens van Kennedy en Oswald
  • Natuurlijk naar hét moment: 22 november 1963. We bekijken de plaats delict: het plein en het schoolboekendepot. Wie waren de getuigen? Wat klopt er allemaal niet? Samen kijken we ook naar een HR-versie van de beroemde Zapruder-film.
  • Zin en onzin in de Kennedy-zaak
  • Nasleep: reactie van het Amerikaanse publiek, de overheidscommissie die werd aangesteld, de scepsis over de waarheidsvinding, nu al bijna zestig jaar.
  • Alle complottheorieën. Ze komen allemaal voorbij, maar belangrijker is hun onderlinge samenhang. Wat hadden CIA, maffia en Cubaanse ballingen met elkaar te maken? Hoe waren onderlinge relaties tussen bijvoorbeeld J. Edgar Hoover (FBI), maffiosi en bijspelers als Sinatra en Monroe? Hoe zat het ook alweer met extreem rechts, het militair-industrieel complex, de familie Bush? En wie zijn in godsnaam James Files en Judyth Vary Baker? Ja, ook deze minder plausibele verhalen passeren de revue. Al laat ik het oordeel liever aan de toehoorders.

Neem contact met me op voor meer informatie. Onder de afbeeldingen enkele referenties.

Referenties

Ik hoorde van mijn leerlingen en hun ouders na afloop alleen maar zeer positieve verhalen. Je hebt vol inspiratie en enthousiasme verteld, dat is zeker aangekomen! Een leuk verhaal waar we zeer blij mee zijn. Een toffe ervaring voor de leerlingen.
– Arnoud Kuijpers, Hope XXL Academy, een project van het Candea College in Duiven

Zelden iemand met zoveel passie over een onderwerp horen spreken.
– Eduard van der Torre, Lions Club Doetinchem De Graafschap

Wij hebben in Weert genoten van een inspirerende lezing over een onderwerp dat velen van ons nog steeds raakt. Mooi om te zien hoe bevlogen Perry spreekt over een tijdperk dat hij zelf niet eens meemaakte; voor ons kwamen de vroege jaren zestig weer helemaal tot leven. Veel interessante weetjes en met humor gebracht; een erg boeiende avond.
– Fons Jacobs, districtsgouverneur en lid Rotary Weert Land van Horne, oud-burgemeester Helmond

Met een groot gezelschap geluisterd naar een heel goed verhaal over de moord waar we alle ins en outs van dachten te weten. Een intrigerend verhaal, op een hele aansprekende manier gebracht. We hebben ervan genoten.
– Ank de Voogd, ondernemersvereniging Isis Helmond

Perry heeft bij onze rotaryclub de leden, vooral bij wie deze moord nog in het geheugen staat gegrift, weer meegenomen naar onze jonge jaren. Het blijft een boeiend verhaal van complotten en intriges, waarbij Perry op een leuke en meeslepende manier een aantal opvallende en nieuwe zaken voor het voetlicht brengt. Het was muisstil tijdens de presentatie! Zeer aan te bevelen, net als het boek!
– Hans Vereijken, wethouder gemeente Laarbeek en lid Rotarcyclub Gemert-Laarbeek

De lezing die Perry Vermeulen gaf in onze boekhandel, De Ganzenveer te Helmond, was voor een Kennedy-fan – zoals ik ben – zeer verrassend, onthullend en hier en daar onthutsend. Op een zeer heldere wijze vertelde de schrijver van diverse boeken over de moord op John F. Kennedy zijn verhaal. Met zijn vlammende betoog wist hij de grote groep aanwezigen van begin tot eind te boeien. Ook uit de antwoorden op de vele vragen welke uit het publiek kwamen bleek dat Perry zich grondig had ingewerkt in de materie. Een compliment voor deze zeer onderhoudende avond die werd ondersteund door een prima powerpoint presentatie.
– Hans van Gennep, Boekhandel De Ganzenveer, Helmond

Je gaf een energieke en bevlogen presentatie, doorspekt met tal van wetenswaardigheden. Je schetste met speels gemak een beeld van de begin jaren ’60 in de States en van de machtige organisaties van die tijd (maffia,CIA, FBI e.a.) die, zo leerde je ons, allemaal zo hun eigen agenda hadden. Al met al een presentatie die tot het einde toe bleef boeien en waarbij je de toehoorders met meer vragen, maar wel met meer inzicht, naar huis stuurde dan waarmee hij/zij gekomen was. Je boek is overigens, net als je lezing, zeker de moeite waard.
– Mark van de Westerlo, Lionsclub Gewest Helmond

Ik bezocht je lezing samen met mijn partner, vlak na het verschijnen van je tweede boek over de moord op Kennedy. Ik wist er al een en ander van, maar je hebt me toch diverse malen aardig verrast. Mijn vrouw had zich nog nooit geïnteresseerd in de zaak, maar ook zij heeft een hele leuke avond gehad. Je lezing was onderhoudend, door de inhoud maar zeker ook door je enthousiasme en je passie. Een lezing die geen minuut heeft verveeld!
– Hans Broeders, Beek en Donk

De anderhalf uur waarin Perry vol passie en enthousiasme sprak over de moord Kennedy, waren wat mij betreft te kort. Had nog wel uren kunnen luisteren naar de verschillende complottheorieën rondom de moord op JFK.
– Byjoux Goedhart, Rotaract Helmond