Podcasts – Nog Een Podje

Ik ga voor mijn werk (onderwijs) podcasts opnemen met collega’s en (hopelijk vooral) met leerlingen. Ik heb zelf nog nooit een podcast opgenomen en ga binnenkort wat experimenteren onder de naam Nog Een Podje. Zie ook nieuwe accounts op Facebook, Instagram en Twitter.

Ik heb net geluisterd naar de podcastserie over de Deventer Moordzaak. Iets soortgelijks kan ik ook over de moord waar ik alles van weet:
De Moord Op JFK.

RSS-feed https://anchor.fm/s/5993e85c/podcast/rss

Aflevering 1: De Moord Op JFK: Dealey Plaza

Beluister de aflevering hieronder of via bijv. Spotify.

Bekijk hier mijn fotoserie (50 foto’s) van mijn bezoek aan Dallas en Forth Worth, in september 2013.

Bekijk hier de video van Zapruder (optimale rendering) met daarna mijn eigen video, genomen op dezelfde plek.

Bekijk hier uiteenlopende filmpjes over deze moordzaak die ik in 2008 monteerde en plaatste op YouTube.

Het Eindhovens Dagblad van 16 november 2013. Drie pagina’s over mijn dagen in Dallas.


Ik ging midden april 2021 met de redactie van Mediahuis Helmond in gesprek – ongeveer 25 middelbare scholieren tussen 12 en 18 jaar. Ze willen graag aan de slag met een eigen podcast, heel erg gaaf. Waar ze zelf naar luisteren?

– Podcasts over muziek
– De VI podcast
– Podcasts over Griekse mythologie
– Podcast van De Speld
– The Edge of Sleep
– Ghost Town
– Podcasts over geschiedenis
– ‘Random zeikshows’ 😉
– Podcasts over Formule 1
– Podcasts met spookverhalen
– Sinterklaasjournaal (ja, echt)

Boeken die ik las voor ik binnenkort aan de slag ga: