Podcasts – Nog Een Podje

Ik neem voor mijn werk (middelbaar onderwijs) hele leuke podcasts op met collega’s en leerlingen. Voices Of Vakcollege: kijk maar eens hier.

Onder de naam Nog Een Podje produceer ik ook podcasts over zaken die mij privé interesseren. Zie ook accounts op Facebook, Instagram en Twitter. Het begon met De Moord op JFK. Aflevering 1 is veel beluisterd, door omstandigheden kwam er daarna stilte op de lijn. Een schande, geef ik direct toe. Ik maak die reeks nog af. Aflevering 1 beluisteren en meer info? Scroll naar beneden.

Maar eerst uw aandacht voor Stop de Kindermoorden, mijn project voor 2022.

Stop de Kindermoorden

De inleiding, aflevering 1 en aflevering 2 staan al op Spotify! Klik op de links (Spotify) of klik hieronder in de buttons op play.

Alles over aflevering 1 ook hier: de moord op Anouschka Weezenbeek
Alles over aflevering 2 ook hier: de moord op Jessica Richel

De jaren 90 van de vorige eeuw waren inktzwart als het gaat om het aantal kindermoorden. Stop de Kindermoorden, schreeuwde de Telegraaf niet voor niets in het jaar 2000. In deze podcast 25 spraakmakende moordzaken uit dat decennium. De podcasts volgen om de week. Duik mee de archieven in en leer alles over de omstandigheden, het politieonderzoek, de processen in de rechtbank. Over slachtoffers en daders, journalisten en getuigen, dwaze publicisten en paragnosten, amateurspeurders en advocaten, psychologen en profilers.

Ik wilde er eigenlijk een boek van maken, komt misschien nog wel een keer. Maar nu ik merk dat de zaken die ik voor ogen had steeds in het nieuws komen, begin ik alvast deze podcast. Eind vorig jaar een nieuwe verdachte in de zaak-Jair Soares, de dader van de moord op Milica van Doorn overleed onlangs, er is een nieuwe docu op Videoland over de moordenaar van Jessica Laven… Ik vond het een goed idee om alvast van me te laten horen.

De Moord Op JFK: Dealey Plaza

Beluister aflevering 1 hieronder of via bijv. Spotify.

Bekijk hier mijn fotoserie (50 foto’s) van mijn bezoek aan Dallas en Forth Worth, in september 2013.

Bekijk hier de video van Zapruder (optimale rendering) met daarna mijn eigen video, genomen op dezelfde plek.

Bekijk hier uiteenlopende filmpjes over deze moordzaak die ik in 2008 monteerde en plaatste op YouTube.

Het Eindhovens Dagblad van 16 november 2013. Drie pagina’s over mijn dagen in Dallas.