Over Perry

Perry Vermeulen. Geboren in 1982, woonachtig in Helmond. Communicatie-adviseur, freelance journalist, Kennedy deskundige. Passies voor de Verenigde Staten, misdaad, sport, geschiedenis en media.

Verkiezingen 2004
Perry Vermeulen in 2004Rechts een foto van mij, genomen in de nacht van 2 op 3 november 2004. Ik werkte als 21-jarige stagiaire op de redactie van Barend en Van Dorp en we maakten iets bijzonders mee: een uitzending die de hele nacht duurde, over de Amerikaanse verkiezingen. Het werd een tumultueuze verkiezing, met een nipte overwinning van Bush op Kerry. De nacht werd extra enerverend toen die dinsdag Theo van Gogh werd vermoord in Amsterdam. En aan het einde van de middag werd ook nog bekend dat oud-wielrenner Gerrie Knetemann was overleden. Plannen waar weken aan was gewerkt, konden voor een deel de prullenbak in. Enkele gasten belden af, andere genodigden (waaronder Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali) konden om veiligheidsredenen niet meer komen. Gasten in de studio waren die nacht onder anderen politici Jan Marijnissen (SP), Laetitia Griffith (VVD) en Lousewies van der Laan (D66), spindoctor Kay van der Linde, Amerika-kenners Arend Jan Boekestijn en Hans Veldman, schrijvers Joost Zwagerman en Bart Chabot, advocaat Piet Doedens, rapper Ali B., actrice Micky Hoogendijk, Edwin de Roy van Zuydewijn en televisiemakers Jort Kelder, Peter R. de Vries en Prem Radhakishun. Max Westerman hield ons vanuit New York ieder half uur op de hoogte van de ontwikkelingen.

Amerika en misdaad
foto5Die nacht ontstond mijn liefde voor Amerika. Over dat land ben ik sindsdien veel gaan schrijven; ik ben er inmiddels ook negen keer geweest (+35 staten). Ik ben hoofdredacteur van het goed bekende www.usa365.nl en schreef twee boeken over de moord op een fascinerende Amerikaan, John F. Kennedy. Tijdens mijn reizen maakte ik onder meer fotoseries gerelateerd aan de moord op JFK, in New Orleans en Dallas/Fort Worth. Bij de boeken die ik schreef combineerde ik mijn liefde voor Amerika met mijn interesse voor misdaad. Sinds de eerste uitzending in de jaren 90, was ik een trouw kijker van Peter R. de Vries, Misdaadverslaggever. Ik was erg gelukkig toen ik op de redactie van dit programma kon afstuderen in 2006; dit is mijn scriptie over het schimmige werkveld van de misdaadjournalist. Ik lees alles wat beschikbaar komt over de vaderlandse misdaad en raakte voornamelijk geboeid door de mogelijkheden van DNA-onderzoek in misdaadzaken. Daarover verscheen in 2014 mijn website Een landelijke DNA-databank. Doel is om een discussie op gang te brengen, gevolgd door een goed onderzoek naar mogelijkheden en risico’s. Geen argument weegt volgens mij zwaarder dan die paar verlossende woorden: “We hebben een match.”

Overig
Ik werk sinds 2017 in het onderwijs, als communicatieadviseur voor vier middelbare scholen in Helmond. Een hele mooie baan waar ik veel energie van krijg. Naast Amerika en de misdaad houd ik van media, geschiedenis, voetbal en het bourgondische leven. Ik geniet van reizen, in binnen- en buitenland.
Meer op LinkedIn.

Ik ben getrouwd en we hebben twee zoontjes.

Interview met burgemeester Hans Ubachs en commissaris van de koning Wim vd Donk In gesprek met twee burgemeesters Interview met Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel.