De moord op Anouschka Weezenbeek – podcast

De moord op Anouschka Weezenbeek, eerste aflevering van de serie Stop De Kindermoorden – tragedies van de jaren 90, een donkere periode als het gaat om kindermoorden. Dat decennium is nog maar 22 dagen onderweg als Anouschka Weezenbeek uit Budel-Dorplein wordt vermoord. Ze vierde een maand eerder, op 21 december 1989, haar vijftiende verjaardag. Haar laatste. Ruim veertig jaar later is nog steeds niet duidelijk hoe ze aan haar einde kwam en wie er verantwoordelijk is voor de laffe daad. Bijzonder: ze is al het tweede slachtoffer in de omgeving binnen een half jaar.

Afbeeldingen bij deze zaak: scroll verder.

True Crime van Nederlandse bodem. Deze podcast wordt gemaakt door Perry Vermeulen van NogEenPodje.nl; de titel is afgeleid van een paginagroot Telegraaf-artikel uit het jaar 2000. Belangrijke bronnen voor deze aflevering: Peter R. de Vries, Misdaadverslaggever en Eindhovens Dagblad.

Aflevering is ook te vinden op Spotify.

Wat misdadige feitjes over de maker:

  • kijkt en leest alles wat er te vinden is over de vaderlandse misdaad sinds circa 1995
  • liep een half jaar stage op de redactie van Peter R. de Vries in 2006
  • schreef twee boeken over de moord op John F. Kennedy in 2008 en 2012
  • Kennedy vijftig jaar dood, veel media in 2013
  • project landelijke DNA-Databank in 2015 genereerde veel media-aandacht
  • publicaties over moordzaken Nicky Verstappen en Manon Seijkens in 2015
  • aan tafel bij Humberto Tan na de release van de JFK-files in 2017; enige goede wapenfeit Trump

Afbeeldingen bij de aflevering:

Ik bezit niet de rechten over deze afbeeldingen, alleen over de foto van het ouderlijk huis.

 


De jaren 90 van de vorige eeuw waren inktzwart als het gaat om het aantal kindermoorden. Stop de Kindermoorden, schreeuwde de Telegraaf niet voor niets in het jaar 2000. In deze podcast 25 spraakmakende moordzaken uit dat decennium. Hier is de inleiding met meer over deze podcast (link naar Spotify). De zaken volgen om de week. Duik mee de archieven in en leer alles over de omstandigheden, het politieonderzoek, de processen in de rechtbank. Over slachtoffers en daders, journalisten en getuigen, dwaze publicisten en paragnosten, amateurspeurders en advocaten, psychologen en profilers. Luister naar Stop de Kindermoorden – een podcast van Perry Vermeulen.

Speak Your Mind

*