De moord op Jessica Laven – podcast

Tijdens het zwemmen op een zomerse zaterdagmiddag, loopt Jessica Laven de verkeerde man tegen het lijf. Hij zorgt ervoor dat ze haar fietssleuteltje kwijtraakt en biedt haar daarna een lift aan. Het loopt fout af. Ze is al het zoveelste slachtoffer van psychopaat Michel Stockx. Hj bekende de moord op twee Duitse jongetjes en waarschijnlijk weet hij ook meer van de vermissing van Cheryl Morriƫn. Het complete verhaal in deze derde podcast van Stop De Kindermoorden: de moord op Jessica Laven, gepleegd in juli 1991.

Afbeeldingen bij deze zaak: scroll verder.

True Crime van Nederlandse bodem. Deze podcast wordt gemaakt door Perry Vermeulen van NogEenPodje.nl; de titel is afgeleid van een paginagroot Telegraaf-artikel uit het jaar 2000. Belangrijke bronnen voor deze aflevering: diverse dagbladen, reportages van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink en de driedelige documentaire De Sneeuwman op Videoland.

Aflevering is ook te vinden op Spotify.

Wat misdadige feitjes over de maker:

  • kijkt en leest alles wat er te vinden is over de vaderlandse misdaad sinds circa 1995
  • liep een half jaar stage op de redactie van Peter R. de Vries in 2006
  • schreef twee boeken over de moord op John F. Kennedy in 2008 en 2012
  • Kennedy vijftig jaar dood, veel media in 2013
  • project landelijke DNA-Databank in 2015 genereerde veel media-aandacht
  • publicaties over moordzaken Nicky Verstappen en Manon Seijkens in 2015
  • aan tafel bij Humberto Tan na de release van de JFK-files in 2017; enige goede wapenfeit Trump

Afbeeldingen bij de aflevering:

Ik bezit niet de rechten over deze afbeeldingen, wel over die van zwembad De Wijzend, gemaakt in 2021.

 


De jaren 90 van de vorige eeuw waren inktzwart als het gaat om het aantal kindermoorden. Stop de Kindermoorden, schreeuwde de Telegraaf niet voor niets in het jaar 2000. In deze podcast 25 spraakmakende moordzaken uit dat decennium. Hier is de inleiding met meer over deze podcast (link naar Spotify). De zaken volgen om de week. Duik mee de archieven in en leer alles over de omstandigheden, het politieonderzoek, de processen in de rechtbank. Over slachtoffers en daders, journalisten en getuigen, dwaze publicisten en paragnosten, amateurspeurders en advocaten, psychologen en profilers. Luister naar Stop de Kindermoorden – een podcast van Perry Vermeulen.

Speak Your Mind

*