De moord op Jessica Richel – podcast

De moord op Jessica Richel, tweede aflevering van de serie Stop De Kindermoorden – tragedies van de jaren 90, een donkere periode als het gaat om kindermoorden. Het is 13 juni 1991. Onder aan het talud, bij een vuilnisbelt vlakbij Bergen op Zoom, ligt het lichaam van een jonge vrouw. Ze is gedeeltelijk ontbloot en om haar hoofd zijn twee plastic boodschappentassen gebonden. Het meisje blijkt Jessica Richel (18) uit Etten-Leur te zijn. De politie start het onderzoek en dat zal bijna twaalf jaar duren. Goed nieuws in deze zaak: uiteindelijk is de moord opgelost.

Afbeeldingen bij deze zaak: scroll verder.

True Crime van Nederlandse bodem. Deze podcast wordt gemaakt door Perry Vermeulen van NogEenPodje.nl; de titel is afgeleid van een paginagroot Telegraaf-artikel uit het jaar 2000. Belangrijke bron voor deze aflevering: Dossier Gesloten, een AVRO-programma uit 2005.

Aflevering is ook te vinden op Spotify.

Wat misdadige feitjes over de maker:

  • kijkt en leest alles wat er te vinden is over de vaderlandse misdaad sinds circa 1995
  • liep een half jaar stage op de redactie van Peter R. de Vries in 2006
  • schreef twee boeken over de moord op John F. Kennedy in 2008 en 2012
  • Kennedy vijftig jaar dood, veel media in 2013
  • project landelijke DNA-Databank in 2015 genereerde veel media-aandacht
  • publicaties over moordzaken Nicky Verstappen en Manon Seijkens in 2015
  • aan tafel bij Humberto Tan na de release van de JFK-files in 2017; enige goede wapenfeit Trump

Afbeeldingen bij de aflevering:

Ik bezit niet de rechten over deze afbeeldingen.

 


De jaren 90 van de vorige eeuw waren inktzwart als het gaat om het aantal kindermoorden. Stop de Kindermoorden, schreeuwde de Telegraaf niet voor niets in het jaar 2000. In deze podcast 25 spraakmakende moordzaken uit dat decennium. Hier is de inleiding met meer over deze podcast (link naar Spotify). De zaken volgen om de week. Duik mee de archieven in en leer alles over de omstandigheden, het politieonderzoek, de processen in de rechtbank. Over slachtoffers en daders, journalisten en getuigen, dwaze publicisten en paragnosten, amateurspeurders en advocaten, psychologen en profilers. Luister naar Stop de Kindermoorden – een podcast van Perry Vermeulen.

Speak Your Mind

*