Aan de vooravond

Het is 29 juni en ik zei het vanmorgen nog tegen mijn oudste zoon: over twee nachtjes begint de nieuwe maand, een echte zomermaand. Juli is in aantocht en daarmee mijn fietsproject. Duizend kilometer op de mountainbike door de provincie Noord-Brabant, op zoek naar sporen van de Tweede Wereldoorlog. Zie ook mijn eerdere blog.

Het afgelopen jaar zat ik veelvuldig op de fiets. Altijd was het begin- en eindstation mijn eigen huis, in juli en augustus ga ik de fiets achterin mijn auto leggen. Fijn: sommige wegen in mijn directe omgeving kan ik inmiddels wel dromen. Zie hieronder de kaart waarop ik 25 routes uittekende; ik heb de regio goed verkend! In het begin ging het om afstanden van rond de 30 kilometer, tegenwoordig tik ik veel vaker de 60 aan. Deze zomer ook wel de 100, maar dan wel met een flinke lunch ertussendoor. Waar je op de kaart routes ziet met allerlei bochten en kronkels, ging het om mountainbikeroutes.

Een mooie uitdaging! Ik begin op 30 juni (morgen) met een bijzondere activiteit in Vlierden, waarover binnenkort meer, en ik eindig augustus met een bezoek aan NormandiĆ«. Ik heb er zin in! Ik start komend weekend waarschijnlijk met de Death Valley-fietsroute in Asten. Zo’n 70 kilometer, een mooi eerbetoon aan de lokale historicus Piet Snijders die vorig jaar het boek Death Valley De Peel uitbracht. Zijn verhalen brachten mij aan het fietsen.

Blijf deze blog volgen en fiets op virtuele wijze met me mee…

Comments

  1. Paulus zegt

    Kom je niet bij Joe Mann tussen Best en Son?

  2. Wat goed om te horen dat je Brabant ten tijde van de WOII gaat ontdekken; per fiets. En wat fijn dat je daarbij Piet Snijders noemt als inspiratiebron. Houd je ons op de hoogte van de belevenissen die je tijdens de fietsroute van ‘Death Valley De Peel’ meemaakt? Wij zijn heel benieuwd; succes en wellicht tot een volgende keer!

    mvg Jolijn Brouwers, Programmamanager Death Valley De Peel

Speak Your Mind

*